A Tarragona tan sols figura una iniciativa del ajuntament de la capital:
amb enllaç a la iniciativa: opendata.tarragona.cat sota el programa CloudBCN - Cloud4Cities a on podeu veure el portal 'mare' del que comentem ara i que sota el paraigües del Ajuntament de Barcelona participen, a demés del de Tarragona, el següents: Badalona, Cornellà, Sant Feliu de Llobregat, Viladecans, El Prat de Llobregat, Sant Cugat i Mataró. Aquesta iniciativa ha merescut el premi:
Aquest és el projecte Open Data del Ajuntament de Tarragona, a on ens expliquen que:
Open Data Tarragona té per objectiu posar a disposició de la societat les dades que gestiona l'administració pública en formats fàcils de reutilitzar. Qualsevol ciutadà o empresa pot analitzar, reutilitzar i redistribuir aquestes dades generant nous serveis. Això també permet que l'administració pública millori en transparència i govern obert, alhora que fomenta la generació de riquesa mitjançant una gestió intel·ligent dels recursos (govern intel·ligent).
Ens amplien la definició de dades obertes, i ens mostren un vídeo pujat a YouTube pel Ajuntament de Sant Feliu del Llobregat:
I també ens expliques les Normes d'Ús de les dades.
I finalment arribem al Catàleg de Dades Obertes a on ens ofereixen 9 (si, heu llegit be, tan sols 9) arxius de dades obertes, a data d'avui:
- Carres de la ciutat de Tarragona: Noms oficials dels carrers i vies de la ciutat de Tarragona
- Cens de vehicles. Ajuntament de Tarragona
- Divisions territorials de la ciutat de Tarragona
- Edat per grans grups d'edat de la població. Ajuntament de Tarragona
- Eleccions autonòmiques. Absoluts. Ajuntament de Tarragona
- Eleccions autonòmiques. Participació. Ajuntament de Tarragona
- Llista d'entitats de la ciutat de Tarragona
- Llista d'esdeveniments diaris de l'Ajuntament de Tarragona
- Població per nacionalitats. Ajuntament de Tarragona
A banda de que tindrem que esbrinar el per que algunes dades son del ajuntament i d'altres de la ciutat, caldrà posar-se en contacte amb els responsables per conèixer més a fons aquesta tasca, esbrinar per que hi han tan poques dades disponibles després de tres anys de feina, quins plans hi han pel futur etc... i poder-ho fer transparent en aquest lloc, si més no.
I aquesta és la visió estatal:
Podeu veure el mapa dinàmic i actualitzat a la Fundació CTIC.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada