diumenge, 28 de setembre del 2014

Interessant, com tots, cinquè esmorçar transparent

Aquest és l'únic testimoni gràfic de la reunió:
Foto de @Serra

Com sempre hem estat més pendents de la conversa i del esmorzar que del nostre lluïment personal.

Hem sigut una desena i hem parlat d'un munt de coses:
  • [Modalitat d'autobombo activada] Que al blog ahir vam arribar a les 10.000 pàgines vistes (des de gener que es va encetar) i que mantenim un ritme de més de dues mil pàgines vistes per mes els darrers tres mesos, cosa que es satisfà enormement al poder comprovar que realment hi ha una demanda d'informació, confirmant el que preveiem. [Modalitat d'autobombo desactivada]
  • De la pèrdua generalitzada de la valoració per la feina ben feta per la rapidesa, fins hi tot com una font d'opacitat, la feina mal feta no ve de gust ventilar-la.
  • De com la ciutadania ha anat cedint poder al estament polític fins que quan ens hem adonat ja és massa tard, no es pot corregir la situació si ells no volen, i moltes vegades a ells no els escollim en les votacions.
  • De lo profundes diferències d'entendre la política des de el mon llatí i des de el mon anglosaxó: pels primers els polítics son els amos durant 4 anys i fan i desfan, mentre que pels segons els polítics son servidors públics; pels primers es depèn de la disciplina del partit, mentre que pels segons s'assumeix que tenen la responsabilitat de governar per a tots; els primers tenen tocs de cacic,  mentre que els segons pensen en rendir comptes segons el contracte electoral, etc, etc...
  • De la propera publicació al blog del estudi fet per l'associació Transparència Internacional sobre els Lobbies, no poden ser transparents per manca de regulació, i posen en evidència a alguns sectors a on els servidors públics semblen haver estat per algunes multinacionals en comptes de per el poble.
  • De la propera celebració de la tercera edició del Congrés Mediterràni de Eficiència Energètica y Smart Green Cities que es celebrarà el 22 d'octubre al Palau de Congressos de Tarragona organitzat pel Open Energy Institute, del que avui ens han acompanyat el seu president, Robert Moragues, i el seu vicepresident, Joan Batet, i tenen l'amabilitat de oferir als simpatitzants de la nostre associació, una entrada al preu més reduït possible: 45€ incloent el dinar. Si hi aneu, feu constar que veniu de Tarragona Transparent.

  • I d'un munt més de coses que no em venen al cap. Si algú m'ho recorda, ho afegiré.





M'ha quedat a la memòria una frase que vaig sentir: La transparència ens permet saber a qui votem, si ens amaguen coses votarem sense tenir cap idea de qui son ni que fan.

Aquí surten els tuits que s'han fet citant l'esmorzar transparent i queden en evidència els que no ho han fet:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada