dissabte, 26 de juliol del 2014

Interessant quart esmorzar transparent

Avui hem fet el quart esmorzar transparent, per primera vegada en un lloc diferent, i si no recordo malament hem assistit no menys de 10 persones.



Les xarrades han sigut diverses i el meu humil resum dels temes tractats seria el següent:

  • Sobre que és el que podem fer per que la transparència formi part de les premisses amb les que es creen i es desenvolupen els projectes públics. Una mica la conclusió ha estat el seguir fent el que fem: donar una visió tarragonina de l'informació que s'elabora en altres àmbits, i fer el seguiment per veure l'evolució de les administracions públiques al llarg del temps, tenint en compte que amb la sèrie històrica es poden posar nom i cognoms als responsables de cada període de temps.
  • La decisió del govern del Regne Unit de utilitzar formats oberts per tota la documentació oficial.
  • Sobre l'estratègia per aprofundir en la transparència municipal a base de definir i normalitzar el catàleg de serveis i establir quatre indicadors per poder habilitar les comparatives intermunicipals.
  • Sobre la dificultat de aconseguir documents usables de les administracions públiques.
  • Sobre els plans de ciutat i de futur que haurien de regir tot el boom de les smart-cities i que no es veuen per en lloc. Tenim un procés en el que les coses van de dalt a baix sense que el ciutadà gairebé participi.
  • Sobre temes puntuals del territori que han amoïnat als assistents, sobre la manca de transparència generalitzada, però especialment en el grans projectes col·lectius.
  • Sobre el mal entès procés del #OpenData, no es tracta de tenir una web en aquest nom, es tracta de fer pública la informació que ja és del ciutadans!

I d'un munt de coses més que la meva feble memòria no m'ajuda a recordar però que des d'aquí brindo a tots el altres assistents aportin el seu gra de sorra com a comentari a aquest article.

Cal destacar, avui, la participació de Enric Brull, Director l'Àrea de Coneixement i Qualitat de la Diputació de Tarragona, l'entitat més transparent de les nostres contrades, que ens ha fet interessantíssimes aportacions i ha enriquit el nostre esmorzar, i que ha quedat en deute amb nosaltres al comprometre's a aportar-nos un escrit, pel blog, detallant l'estratègia per poder aprofundir en la transparència en els nostres municipis, les normalitzacions a realitzar i els indicadors a seguir... Moltes mercès Enric!



Tampoc hem fet cap foto, imagineu-vos lo transparents que som, i per això poso algunes il·lustracions per dissimular-ho una mica.

Tan sols em resta agrair l'assistència a tots els participants per haver aconseguit, una vegada més, que tots hem sortim sabent una mica més del que sabíem al entrar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada